Err Connection Timed Out Hatası Düzeltme


Err Connection Timed Out Hatası Düzeltme

ERR CONNECTION TIMED OUT hatası mı görüyor musunuz? Çok faydalı bir hata mesajı değil, değil mi? Günlük bir WordPress kullanıcısıysanız, web sitenize erişmenizi engelleyebilecek yaygın hataların farkında olmak her zaman iyidir.

Bugünün gönderisinde, “ ERR CONNECTION TIMED OUT ” hatasını derinlemesine inceleyeceğiz ve bunu neden görebildiğinizi ve hızlı bir şekilde düzeltmek için neler yapabileceğinizi inceleyeceğiz. Basitçe söylemek gerekirse, sistemin kullanılamadığının ve bağlanmak için verilen sürenin geçtiğinin bir göstergesi ve şimdi istek zaman aşımına uğradı. Ama, bu tam olarak ne demek oluyor? Hadi bulalım!

ERR CONNECTION TIMED OUT Hatası nedir?

Bir ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatası genellikle yerel ağ bağlantınızda bir sorun var demektir. Ancak, durum her zaman böyle değildir.

Göre WordPress destek belgelerine , bir bağlantı, hata görünür zaman aşımı web sitesi daha fazla sunucu yönetebilir daha yapmaya çalışıyor . Bellek sınırınızın kısıtlandığı paylaşılan barındırmada özellikle yaygındır .

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde ve yüklenmediğinde, tarayıcınız bağlantıyı kesene kadar yaklaşık 30 saniye boyunca dener. Bundan sonra bir iletişim sorunu olduğunu belirten bir “ERR_CONNECTION_TIMED_OUT” hatası döndürür. Google Chrome’da bunu “Bu siteye erişilemiyor. Domain.com’un yanıt vermesi çok uzun sürdü. ”

Tüm farklı web tarayıcıları, işletim sistemleri ve sunucular nedeniyle, hata kendini birkaç farklı şekilde sunabilir. Ancak çoğu aynı veya benzer bir anlama sahiptir. “ERR_NETWORK_CHANGED” ve “ERR_CONNECTION_REFUSED” genellikle aşağıdaki aynı sorun giderme adımlarıyla çözülebilen çok yakından ilişkili iki hatadır. Aşağıda hatanın farklı tarayıcılarda nasıl ortaya çıkabileceğine dair birkaç örnek verilmiştir.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox’ta hata “Bağlantı zaman aşımına uğradı” olarak gösterilecektir. Domain.com adresindeki sunucunun yanıt vermesi çok uzun sürüyor.

Microsoft Edge

Microsoft Edge’de hata “Hmmm… bu sayfaya erişemiyor. Domain.com’un yanıt vermesi çok uzun sürdü. ”Ancak Edge’de“ ERR_CONNECTION_TIMED_OUT ”hatasını da içeriyor.

Safari

Safari’de hata, “Safari Sayfayı Açamıyor” olarak gösterilir. Bu sayfanın bulunduğu sunucu yanıt vermediğinden Safari, domain.com sayfasını açamıyor. ”

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Hatası Nasıl Düzeltilir

WordPress sitenizde bu hatayı görüyorsanız sorun gidermeye nereden başlamalısınız? Büyük bir bağlam olmadan, nereden başlayacağınız bazen sinir bozucu ve ezici olabilir. Genellikle bunlar ya istemci tarafı sorunları (ağ bağlantınız ya da güvenlik duvarınızla ilgili sorunlar) ya da sitenin barındırıldığı sunucudaki bir sorundur (bellek sınırları, yürütme süreleri, vb.).

1. Bağlantınızı Kontrol Edin

Google Chrome, Firefox ve Edge’in tümü ağ bağlantınızı kontrol etmenizi önerir. Bu açık gibi görünse de, hepsi hatanın en yaygın nedenlerinden biri olduğu için öncelikle bağlantınızı kontrol etmeyi işaret eder. İşte size önerdiğimiz birkaç şey:

  • Ev veya ofis yönlendiricinizi yeniden başlatın. Bu sadece birkaç dakika sürer ve birçok insanın kabul etmek istediklerinden daha fazla sorun çözer. Tamamen güç döngüsü sağlamak için güç kaynağının bağlantısını kesin ve tekrar takmadan önce 30 saniye bekleyin.
  • Kötü veya yavaş bir wifi bağlantısında olup olmadığınızı kontrol edin. Bu, kahvehaneler veya havaalanları gibi yoğun halka açık wifi bağlantı noktalarında yaygın bir durumdur.
2. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Yazılımını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

Güvenlik duvarları ve virüsten koruma yazılımı kullanıcıları ve sistemlerini korumak için tasarlanmıştır. Cihazınızı düzenli olarak tarar ve şüpheli etkinlikleri otomatik olarak engeller. Ancak, bu tür güvenlik zaman zaman bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Bunun nedeni, güvenlik duvarlarının genellikle ihtiyaç duymadıkları sayfaları engelleyebilmeleri  veya tamamen güvenli olan içeriği reddetebilmeleridir. Bunun AVG gibi yazılımlarla birçok kez gerçekleştiğini gördük. Bunun sizin için geçerli olup olmadığını kontrol etmek için güvenlik duvarınızı ve virüsten koruma programlarınızı devre dışı bırakmayı deneyin. Tabii ki, bu sadece ziyaret etmek istediğiniz sitenin güvenli olduğundan eminseniz önerilir.

Ayrıca, bu tür yazılımları yalnızca geçici olarak devre dışı bırakmalısınız. Hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol etmeyi bitirdikten sonra tekrar açın, böylece saldırılara karşı savunmasız kalmazsınız . Güvenlik duvarınız veya virüsten koruma yazılımınız nedeniyle tekrar tekrar hatalarla karşılaşırsanız, kullandığınız şeyi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

3. Proxy Ayarlarını Devre Dışı Bırakma

Bazen bir proxy hizmeti kullanıyorsanız ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatasını görebilirsiniz. Bu, özellikle istemci tarafında genellikle oldukça nadirdir. Ancak, siz bilmeden ayarlanmış olabilirsiniz. Devre dışı bırakmak veya proxy ayarlarının etkin olmadığından emin olmak için şu adımları izleyin.

Chrome tarayıcınızdaki Ayarlar menüsüne erişin . Bu seçeneklerin tam menüsünü açacaktır. Sistem bölümünün altında (bunu görmek için alttaki Gelişmiş’i tıklamanız gerekir ), Proxy ayarlarını aç başlıklı bir giriş bulmalısınız . Seçerek ilgili menüye yönlendirileceksiniz:

Bir sonraki adımınız, kullanmakta olduğunuz sisteme bağlıdır. Windows kullanıcıları LAN Ayarları’nı tıklayıp LAN için proxy sunucusu kullan seçeneğinin işaretini kaldırmak isteyecektir . Mac kullanıcısıysanız, kendinizi hemen ilgili menüde bulmalısınız. Ardından, seçilebilir tüm proxy protokollerinin işaretini kaldırmanız ve ERR_CONNECTION_TIMED_OUT mesajının çözülüp çözülmediğini kontrol etmeniz gerekir. Windows kullanıyorsanız, bir “Yerel Ağ (LAN) Ayarları” penceresi göreceksiniz. “LAN’ınız için bir proxy sunucu kullanın” seçeneğinin işaretli olmadığını doğrulamak istersiniz. Aynı şey ExpressVPN veya TunnelBear gibi bir VPN kullanıyorsanız da geçerlidir. Kazayla bağlanmadığınızdan emin olun.

4. DNS Sunucularını Değiştirin

Deneyebileceğiniz bir sonraki şey DNS sunucularınızı değiştirmektir . Varsayılan olarak, DNS sunucuları ISS’niz tarafından otomatik olarak atanır. Ancak bunları geçici olarak Google veya Cloudflare gibi genel bir DNS sunucusuna değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

  • Bazıları,  bazen daha güvenilir olmaları nedeniyle Google’ın genel DNS’sini (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) uzun vadede kullanmayı tercih etmektedir  .
  • Cloudflare ayrıca  bu örnekte kullanacağımız hızlı ve güvenli ücretsiz DNS ( 1.1.1.1 ve 1.0.0.1) sunmaktadır. Google’ın adımlarını aynı kullanmak istiyorsanız, DNS sunucusu adreslerini Google’larla değiştirmeniz yeterlidir.

İpucu: Zaten ücretsiz bir DNS sunucusu kullanıyorsanız ve sorun yaşıyorsanız, onu kaldırıp ISS’nizin DNS sunucularına varsayılan olarak geri döndürmek de bazen işleri düzeltir.

Google ve Cloudflare zamanın% 100’ü mükemmel değil ve geri dönmenin sorunu çözdüğünü fark ettiğimiz birkaç örnek oldu. Bu, özellikle bir havaalanında veya kafede bir Wifi hotspot kullanıyorsanız doğrudur.

pencereler

Windows’da, Windows logo tuşuna ve R’ye basarak Komut İstemi’ni açmanız yeterlidir. Ardından “kontrol paneli” yazın ve Enter tuşuna basın. “Ağ ve İnternet” ve ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi” ni tıklayın. Sol tarafta “Adaptör Ayarlarını Değiştir” i tıklayın.
Mevcut bağlantınıza sağ tıklayın, bu nasıl bağlandığınıza bağlı olarak Yerel Alan Bağlantısı veya Kablosuz Ağ Bağlantısı olacaktır. Ardından “Özellikler” i tıklayın. Internet Protokolü Sürüm 4’ü (veya istenirse Sürüm 6’yı) seçin ve “Özellikler” i tıklayın. Geri dönmeniz gerektiğinde mevcut ayarları not edin. “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini tıklayın. Aşağıdakileri girin veya mevcut olanları bunlarla değiştirin:

IPv4 için:  1.1.1.1 ve  1.0.0.1
IPv6 için:  2606:4700:4700::1111 ve 2606:4700:4700::1001 Tamam’ı ve ardından Kapat’ı tıklayın. Tarayıcınızı yeniden başlatın.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kızlarla sohbet bayanlarla sohbet evli sohbet bayanlarla sohbet